085 0645 244 info@roeloffzen.nl
AanbodManagement

Sinds begin 2020 worden onze huurcontracten en andere overeenkomsten digitaal ondertekend. Dit scheelt beide partijen tijd en gedoe. Omdat beide partijen na ondertekening een kopie per e-mail krijgt is digitaal ondertekenen transparant voor beide partijen. Daar houden wij van. Maar hoe werkt dit precies? We leggen je in deze blog uit hoe digitaal ondertekenen van je huurovereenkomst werkt.

E-mail

Zodra de definitieve huurovereenkomst is opgesteld ontvang je van ons een e-mail met het verzoek tot digitaal ondertekenen van de overeenkomst. Deze mail ontvang je via onze software voor digitaal ondertekenen. Voor het plaatsen van de handtekening is het handig om de link te openen op je smartphone of tablet. Via PC kan natuurlijk ook.

Controle

Onder in de e-mail klik je op de knop “Beginnen met ondertekenen”. Een nieuwe pagina wordt geopend.  Je ziet een samenvatting van de belangrijkste gegevens. Als je op “Doorgaan naar document” klikt wordt het document geopend. Lees voordat je begint met ondertekenen het document nog een keer goed door.

Ondertekenen

Boven in het document bevestig je eenmalig de mededeling doorlezen en akkoderen via de knop “Akkoord en doorgaan”. Je begint nu met ondertekenen. In de huurovereenkomst worden de plekken die door je ondertekend moeten worden in een gekleurd vakje aangegeven. Klik op het eerste veld. Er wordt nu éénmalig om je handtekening gevraagd. Je kan hierbij kiezen om een handtekening te typen, te uploaden of om een handtekening te tekenen. Het tekenen gaat het handigste via tablet of smartphone. Sluit af via OK. Klik vervolgens op elke positie die ingevuld moet worden, dit zijn wederom de gekleurde vakjes. Alleen klikken is hierbij genoeg, het programma doet de rest.

Voltooien

Zodra je alle vakje gehad hebt klik je rechtsboven op “Voltooien”. Je ziet hierna een bevestigingsscherm dat je het document ondertekend hebt. Je kan nu kiezen om het getekende document te downloaden of om per e-mail een kopie te versturen. Kies je voor e-mailen? Dan hoef je verder niets in te vullen, dat hebben wij al voor je gedaan. Je ontvangt direct de getekende huurovereenkomst in je mailbox.

Bankgarantie & Oplevering

Het laatste wat we van je nodig hebben is de bankgarantie/waarborg. Zodra wij deze ontvangen hebben ontvang je van ons een berichtje voor de oplevering. Ook dit gaat bij ons digitaal. Wij kiezen voor gemak, ook deze teken je ter plaatse digitaal waarna je een kopie per e-mail toegezonden krijgt.