085 0645 244 info@roeloffzen.nl
AanbodManagement

De leegstand loopt langzaam terug. Toch kan het soms lastig zijn om een pand verhuurd te krijgen. Er zijn echter methodes om je kansen te vergroten. Wij laten je zien hoe wij als vastgoedbeheerder met leegstand omgaan.

Bedrijfspand Oldenzaal

Al enkele jaren voeren wij het vastgoedbeheer over een aantal bedrijfspanden in Oldenzaal. Eén van de units was meerjarig verhuurd en kwam onlangs vrij. De bedrijfsruimte was gedateerd en verouderd. De verhuurbaarheid was laag en de huurprijs lag onder druk.

Kijk eens kritisch door de bril van een eindgebruiker naar het pand. Is er voldoende licht? Is het pand schoon? Ziet het er ruimtelijk uit? Is er aan duurzaamheid gedacht? Met deze gedachten kijken wij naar een pand. In dit object was bijvoorbeeld de verlichting erg slecht, de muren waren een lappendeken, de elektra was een rommeltje en de kantoren en sanitaire ruimtes waren niet netjes.

Samen met de eigenaar is een plan gemaakt om het pand op te frissen en te verduurzamen. Alle ruimtes zijn nieuw wit gesaust, alle elektra is vervangen, een SCIOS Scope 10 keuring is direct uitgevoerd, brandblusmiddelen zijn vernieuwd of gekeurd, en binnen en buiten zijn alle conventionele (TL-) verlichting vervangen voor led-verlichting. Het pand is door een professionele fotograaf vastgelegd en op de site van Funda in Business geplaatst. Binnen vier weken was de bedrijfsruimte meerjarig verhuurd tegen een marktconforme huursom.

Retail ruimte Losser

Hetzelfde hebben wij recent herhaald in het Twentse Losser. Nadat een pand leeg kwam te staan, hebben wij het object beoordeeld vanuit financieel en commercieel oogpunt. Het object is ruim 15 jaar verhuurd geweest waarbij er nauwelijks interne verandering hebben plaatsgevonden. Het pand had verschillende plafondhoogtes, slechte verlichting en meerdere tussenwanden, waardoor het klein en rommelig oogde.

Roeloffzen Vastgoed Management heeft een plan van aanpak opgesteld en samen met bouwpartners de winkel in een frisse casco staat gebracht. Het systeemplafond is verwijderd, koven zijn verwijderd, de vloer is geëgaliseerd, de meterkast is vernieuwd, wanden zijn strak gemaakt en alles is geschilderd.

De aanpassingen zijn onlangs afgerond. Het object is recent ter verkoop in de markt gezet. We wachten met belangstelling af hoe het hier verder gaat!